Večeře

15 až 30 minut

Špagety carbonara s kvalitní šunkou, zeleninový salát

Kategorie receptu

Večeře

Druh diety

Fitness

Doba přípravy

15 až 30 minut

Náročnost

Jednoduché

Instrukce k receptu

Špagety dáme vařit podle návodu, tak aby byly na skus. Důležité je nevylít si vodu po uvaření
těstovin. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou šunku a celé stroužky česneku, které
jsme jen lehce rozmáčkli širokou stranou nože. Šunku necháme prakticky vyškvařit. Do misky
rozklepneme vejce a rozšleháme, přimícháme strouhaný parmazán. Tuto směs necháme
bokem připravenou. Ztlumíme teplotu vaření na minimum nebo úplně sporák vypneme (záleží
na typu sporáku, zda po vypnutí ještě udržuje teplotu nebo ne) a k šunce přidáme uvařené
špagety a asi naběračku vody z těstovin. Za stálého míchání přidáme směs rozmíchaného
vejce s parmazánem. Mícháme a sledujeme, jak se vytváří lehká omáčka okolo těstovin.
Podle potřeby můžeme přidat vodu z těstovin, ale ne moc, aby nebyly příliš vodnaté.
Dáváme pozor na teplotu, aby se vejce nesrazilo. Pokud se tak stane, máte špagety po
uhlířku s parmazánem. Oboje je naštěstí výborné . Podáváme posypané čerstvě namletým
pepřem a se zeleninovým salátem (například mix listových salátů, cherry rajčat, měsíčků
okurky a vinného octa).

Poznámka autora

Seznam ingrediencí

Pro jednoho
Špagety
100
g
Stroužek česneku
2
ks
Olivový olej
5
g
Šunka více než 90% masa
50
g
Vejce
1
ks
Strouhaný parmazán
19.99
g
Sůl, pepř
Dle chuti
Čerstvá zelenina
100
g