Špagety dáme vařit podle návodu, tak aby byly na skus. Důležité je nevylít si vodu po uvaření
těstovin. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou šunku a celé stroužky česneku, které
jsme jen lehce rozmáčkli širokou stranou nože. Šunku necháme prakticky vyškvařit. Do misky
rozklepneme vejce a rozšleháme, přimícháme strouhaný parmazán. Tuto směs necháme
bokem připravenou. Ztlumíme teplotu vaření na minimum nebo úplně sporák vypneme (záleží
na typu sporáku, zda po vypnutí ještě udržuje teplotu nebo ne) a k šunce přidáme uvařené
špagety a asi naběračku vody z těstovin. Za stálého míchání přidáme směs rozmíchaného
vejce s parmazánem. Mícháme a sledujeme, jak se vytváří lehká omáčka okolo těstovin.
Podle potřeby můžeme přidat vodu z těstovin, ale ne moc, aby nebyly příliš vodnaté.
Dáváme pozor na teplotu, aby se vejce nesrazilo. Pokud se tak stane, máte špagety po
uhlířku s parmazánem. Oboje je naštěstí výborné . Podáváme posypané čerstvě namletým
pepřem a se zeleninovým salátem (například mix listových salátů, cherry rajčat, měsíčků
okurky a vinného octa).
Odebírejte novinky přímo do e-mailu a už vám nic neuteče! Plno soutěží, zajímavostí, tipů, triků a obsahu, který vás bude bavit.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů. Svůj odběr můžete kdykoliv zrušit nebo změnit na konci každého e-mailu pomocí odkazu upravit/přestat odebírat.
Představujeme novou formu jídelníčků a přístupu k vaření. Už dnes můžete uvařit první jídlo a zjistíte, že vaření může být i bez starostí a věčných otázek – co mám dnes vařit.