Oběd

30 až 60 minut

Rajská omáčka s masovými koulemi

Kategorie receptu

Oběd

Druh diety

Tradicnikuchyne

Doba přípravy

30 až 60 minut

Náročnost

Mírně náročné

Instrukce k receptu

Masové koule: Všechny suroviny smíchejte. Tvořte koule o velikosti ping-pongového míčku. Pokud je směs moc řídká a nejdou tvořit koule, přidejte strouhanku.

Omáčka: Dejte uvařit do konvice asi 800 ml vody. Kostku kvalitního bujónu rozmíchejte ve vařící vodě. Cibuli nakrájejte najemno a dejte zpěnit na olej. Zmírněte plamen a zpěněnou cibuli zasypte moukou a míchejte, než mouka začne vonět, nesmí se pálit. Přidejte rajčata v plechovce a zalejte bujónem. Vložte pyramidu koření na rajskou a rajský protlak. Vše rozmíchejte a přiveďte k varu.

Do vařící se omáčky vložte připravené masové koule a na mírném ohni vařte asi 45 minut pod pokličkou. Ostavte z plamene. Masové koule vyberte, vyndejte koření a omáčku do hladka rozmixujte tyčovým mixérem.  Ochuťte cukrem případně octem. Do omáčky vraťte masové koule. Už nevařte.

Poznámka autora

Seznam ingrediencí

Pro jednoho
Mleté maso
100
g
Vejce
1
ks
Stouhanka
1
Lžíce
Sůl, pepř
Dle chuti
Hladká mouka
1
Lžička
Cibule
1
ks
Konzerva loupaných rajčat
100
g
Rajčatový protlak
1
ks
Ocet, cukr na dochucení omáčky
Dle chuti
Koření na rajskou - bobkový list, nové koření, celý pepř a tymián
Dle chuti