Masové koule: Všechny suroviny smíchejte. Tvořte koule o velikosti ping-pongového míčku. Pokud je směs moc řídká a nejdou tvořit koule, přidejte strouhanku.
Omáčka: Dejte uvařit do konvice asi 800 ml vody. Kostku kvalitního bujónu rozmíchejte ve vařící vodě. Cibuli nakrájejte najemno a dejte zpěnit na olej. Zmírněte plamen a zpěněnou cibuli zasypte moukou a míchejte, než mouka začne vonět, nesmí se pálit. Přidejte rajčata v plechovce a zalejte bujónem. Vložte pyramidu koření na rajskou a rajský protlak. Vše rozmíchejte a přiveďte k varu.
Do vařící se omáčky vložte připravené masové koule a na mírném ohni vařte asi 45 minut pod pokličkou. Ostavte z plamene. Masové koule vyberte, vyndejte koření a omáčku do hladka rozmixujte tyčovým mixérem. Ochuťte cukrem případně octem. Do omáčky vraťte masové koule. Už nevařte.
Odebírejte novinky přímo do e-mailu a už vám nic neuteče! Plno soutěží, zajímavostí, tipů, triků a obsahu, který vás bude bavit.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů. Svůj odběr můžete kdykoliv zrušit nebo změnit na konci každého e-mailu pomocí odkazu upravit/přestat odebírat.
Představujeme novou formu jídelníčků a přístupu k vaření. Už dnes můžete uvařit první jídlo a zjistíte, že vaření může být i bez starostí a věčných otázek – co mám dnes vařit.