Oběd

30 až 60 minut

Přírodní vepřová kotleta s kořenovou zeleninou, vařené brambory, mrkvový salát

Kategorie receptu

Oběd

Druh diety

Bez lepku

Doba přípravy

30 až 60 minut

Náročnost

Mírně náročné

Instrukce k receptu

Kotletu nakrájíme na plátky a rozklepeme. Smícháme všechno koření a to vetřeme do masa.
Na oleji zprudka maso osmahneme a dáme bokem. Ve výpeku osmahneme nakrájenou
cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme. Maso i
s výpekem vrátíme zpět, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Zelenina by měla
šťávu lehce zahustit. Případně zeleninu můžeme rozmixovat, aby šťáva zhoustla. Podáváme
s vařenými brambory a mrkvovým salátem. Ten připravíme z jemně strouhané mrkve,
strouhaného jablka, okyselíme citronovou šťávou a podle potřeby lehce přisladíme
čekankovým sirupem.

Poznámka autora

Seznam ingrediencí

Pro jednoho
Řepkový olej
10
g
Vepřová kotleta
130
g
Sůl, pepř, mletá paprika, sušený česnek, sušená cibule, kmín, rozmarýn
Dle chuti
Cibule
1
ks
Stoužek česneku
2
ks
Kousek mrkve, celeru a patržele
1
ks
Brambory
200
g
Mrkev a půl jablka
1
ks
Citronová šťáva
Dle chuti
Čekankový sirup
Dle chuti