Oběd

30 až 60 minut

Plněná paprika směsí mletého masa, rajčatová omáčka, rýže/těstoviny

Kategorie receptu

Oběd

Druh diety

Fitness

Doba přípravy

30 až 60 minut

Náročnost

Mírně náročné

Instrukce k receptu

Na másle zlehka orestujeme cibuli a rajčata. Rajčata podusíme, přidáme rajčatový protlak a
koření. Omáčku necháme dlouze táhnout, aby se vůně koření maximálně uvolnila. Poté
koření vytáhneme a omáčku pořádně rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme.
Koření můžeme vrátit zpět, aby se podpořila intenzivnější chuť. Podle potřeby lehce
dosladíme cukrem. Maso smícháme s kořením a plníme jím paprikové lusky. Paprikové lusky
vyskládáme do zapékací mísy a podlijeme trochou rajské omáčky. Dáme péct asi na 30-40
minut. Podáváme s rajskou a těstovinami nebo rýží. TIP: omáčka je nejlepší odleželá přes noc,
kdy se koření krásně uvolní a chuť je plná.

Poznámka autora

Seznam ingrediencí

Pro jednoho
Libovolné mleté maso (do 10% tuku)
100
g
Sůl, pepř, česnek, cibule, majoránka, nové koření, hřebíček, skořice
Dle chuti
Větší paprikový lusk
1
ks
Máslo
10
g
Malá cibule
1
ks
Čerstvá rajčata, nebo rajčatová pasta
125
g
Cukr
1
Lžička
Celozrnné těstoviny, nebo rýže
100
g