Vytvoříme obalovací směs z kukuřičné strouhanky, běžné strouhanky a kukuřičného škrobu.
Maso naporcujeme na proužky. Osolíme, opepříme. Obalíme jako v klasickém trojobalu:
mouka – vejce – obalovací směs. Obalené maso dáme na pečící papír a mašlovačkou
pomažeme maso olejem (doporučuji olej odvážit přesně do misky). Ideálně olej „poďubkat“
po mase. Pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. Podáváme s pečenými brambory a tzatziki.
Na tzatziki si oloupeme okurku a důkladně z ní vymačkáme vodu. Do jogurtu zamícháme
vymačkanou okurku, sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nasekaný
kopr.
Odebírejte novinky přímo do e-mailu a už vám nic neuteče! Plno soutěží, zajímavostí, tipů, triků a obsahu, který vás bude bavit.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů. Svůj odběr můžete kdykoliv zrušit nebo změnit na konci každého e-mailu pomocí odkazu upravit/přestat odebírat.
Představujeme novou formu jídelníčků a přístupu k vaření. Už dnes můžete uvařit první jídlo a zjistíte, že vaření může být i bez starostí a věčných otázek – co mám dnes vařit.