Z ovesných vloček, mléka a kokosu uvaříme kaši. Podle potřeby lehce dosladíme
čekankovým sirupem a podáváme s mangem.
Pokud bychom chtěli dát jiné mléko než kravské, tak je třeba pomatovat na to, že rostlinná
(ne)mléka neobsahují potřebné bílkoviny. Takové jídlo by pak neobsahovalo téměř žádné
bílkoviny. Výjimku tvoří sójové mléko, které obsahuje stejné množství bílkovin jako kravské
mléko. Ostatní druhy ale mají pouze chuťové vlastnosti, výživově jsou velmi chudé a nedokáží
tak nutričně nahradit kravské mléko. Pokud byste chtěli tento recept uvařit v kokosovém
mléce pro intenzivnější chuť kokosu (nebo např. v ovesném, mandlovém, aj.), je potřeba do
kaše přidat jiný zdroj bílkovin – 1⁄2 odměrky syrovátkového proteinu, 1⁄4 vaničky odtučněného
tvarohu nebo řecký jogurt.
Odebírejte novinky přímo do e-mailu a už vám nic neuteče! Plno soutěží, zajímavostí, tipů, triků a obsahu, který vás bude bavit.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů. Svůj odběr můžete kdykoliv zrušit nebo změnit na konci každého e-mailu pomocí odkazu upravit/přestat odebírat.
Představujeme novou formu jídelníčků a přístupu k vaření. Už dnes můžete uvařit první jídlo a zjistíte, že vaření může být i bez starostí a věčných otázek – co mám dnes vařit.