Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme pěnu, pak přidáme část xylitolu a
vyšleháme hustý sníh. Poté vyšleháme žloutky s xylitolem do pěny. Do žloutkové pěny pomalu
zamícháme tvaroh a vanilkovou esenci a nyní přimícháme sníh z bílků. Pěnu necháme chvíli v
lednici. Mezitím uvaříme silnou kávu, kterou ochutíme amarettem nebo rumem s pár kapkami
mandlové esence (hořká mandle).
Vezmeme hezké skleničky či misky a budeme je plnit namočenými piškoty v kávě a krémem.
Na jednu porci 12 piškotů. Rozdělíme na 3 vrstvy po 4 piškotech. Poslední vrstvu dělá krém.
Skleničky necháme vychladit alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním
posypeme kakaem.
Odebírejte novinky přímo do e-mailu a už vám nic neuteče! Plno soutěží, zajímavostí, tipů, triků a obsahu, který vás bude bavit.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů. Svůj odběr můžete kdykoliv zrušit nebo změnit na konci každého e-mailu pomocí odkazu upravit/přestat odebírat.
Představujeme novou formu jídelníčků a přístupu k vaření. Už dnes můžete uvařit první jídlo a zjistíte, že vaření může být i bez starostí a věčných otázek – co mám dnes vařit.