Oběd

30 až 60 minut

Boloňské špagety

Kategorie receptu

Oběd

Druh diety

Tradicnikuchyne

Doba přípravy

30 až 60 minut

Náročnost

Jednoduché

Instrukce k receptu

  1. Oloupané cibule nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso a osmahneme, poté osolíme – maso pustí šťávu. Pak přidáme rajčata a rajské protlaky a asi 10 min. vaříme na středním stupni.
  2. Poté začneme dochucovat: přidáme rozetřený česnek, pepř, cukr, koření pěti vůní, a úplně nakonec zelené koření – bazalka a oregáno (oregána klidně dejte 3/4 sáčku).

Poznámka autora

Seznam ingrediencí

Pro jednoho
Cibule
1
ks
Rajčata
1
ks
Rajský protlak
Podle potřeby
Sůl, pepř, koření pěti vůní
Dle chuti
Oregáno, bazalka
Dle chuti
Sýr eidam 30%
10
g
Špagety
100
g
Stroužek česneku
1
ks
Mleté maso
120
g